Lakrens & Beskyttelse

Hvorfor skal bilen have en Lakrens?

En rengøring af lakken, har en stor indvirkning på hvordan bilen fremstår, både i tørvejr samt regnvejr. Ikke alene med at en beskidt lak, hvor der er indgroet skidt såsom tjære, flyverust, harpiks, pollen m.m. skjuler glansen og lakkens rigtige farve, har det også en stor påvirkning på hvordan lakken holder sig ren og afviser skidt.

Når en bil har fået gjort sin lak ren, vil den holde sig pæn og renere i en længere periode, fremfor en bil som ikke har fået en lakrens. Ud over at den holder sig bedre ren, er den også meget nemmere at gøre ren.

Hvordan udføres en Lakrens?

En lakrens startes ud med at bilens dør falser og tank dæksel gøres ren med en form for affedter (i vores tilfælde Meguiars Super Degreaser), dette sammen en med blød børste tager det skidt, som måtte sidde i diverse kroge og overflader. Herefter bliver bilen skummet ind med en skumlanse, som gør at skidt blødgøres i 5-10 minutter. Imens at sæben blødgøre det skidt, som måtte side på bilen, gøres de 2 vaskespande klar, hvor den ene er med ren vand, og den anden med sæbevand (i vores tilfælde bruges Krystal Kleen Slik Seal). Efter at sæben har siddet på bilen i et par minutter, påbegyndes selve rengørings processen, hvor vi med en blød børste, går ind og rengøre de overflader og kroge, hvor en vaskehandske ikke kan komme ind, dette er blandt andet i kanten af forlygter, baglygter, emblemer m.m.

Efter at den bløde børste har været i brug, skylles sæben grundigt af, for at få det løse skidt væk fra lakken, dette skidt er meget vigtigt, da bilens lakering oftest vil få vaskeridser, hvis vi gik direkte videre til vask af lakken. Efter at have skyllet sæben af, bliver bilen skummet endnu en gang til, dette er for at opnå en bedre glathed, samt sæbe ved berøring med vores vaskehandske, dette skidt er ikke nødvendigt, men vi gør det for at være helt sikre.

Når vi bruger vores vaskehandsker (i vores tilfælde Gyeon Smoothie), starter vi på de øverste flader så som kølerhjelm og tag, hvor vi berører lakken i lige stræk, fx fra den ene ende af kølerhjelmen til den anden, i bilens længde. Dette er for at undgå runde ridser, hvis der skulle være en form skidt, og grunden til at det er bedre med lige ridser, fremfor runde, er at vores poler maskiner kører rundt, og derfor bedre kan fjerne ridser, når de er lige. Under hele vaske processen, bliver vaskehandsken gjort ren i vores vaskespande, hvor vi har monteret Grit Guards, som opfanger skidt som introduceres i vaskespanden.

Efter at bilen er blevet vasket og skyllet ren, påføres flyverust fjerner (i vores tilfælde Krystal Kleen Iron Rain), dette fjerner al form for flyverust som måtte sidde på lakken. Efter at flyverust fjerneren er skyllet af, tørres bilen af med en dedikeret mikrofiber håndklæde (i vores tilfælde Gyeon Silk Dryer), som gør tørring af en bil til en fornøjelse. Herefter påføres tjære fjerner (i vores tilfælde Krystal Kleen Tar Tastic), som tørres af med en mikrofiber klud, og fjernes det sidste med en clay bar eller clay handske, som er en form for moduler voks, som tager al form for indgroet skidt.

Vi afslutter med at påføre Meguiars Ultimate Paste Wax eller Fusso Soft99 Lakforsegler, som begge har en rigtig god holdbarhed og giver en fantastisk vandafvisning.

0 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *