Pontiac Solstice – Restaurerings Polering


Kategori: Indvendig Rengøring, Lakrens & Beskyttelse, Restaurerings Polering

At vælge den rette mand til opgaven

Er en meget svær opgave for os alle sammen når man skal have noget udført, uanset om dette er bageren som skal laves lille Magnus fødselsdagskage på 7 år, tømrer arbejde eller personen som skal få bilen til at se ud som ny igen.

I dette tilfælde havde ejeren af denne Pontiac Solstice været forbi et andet bilpleje center (som jeg bestemt ikke vil hænge ud ved navn eller lokation!), som bestemt ikke havde udført opgaven til kundens ønske.

Bilen havde stået inde i en lade, som desværre var gået ild i. Dette gjorde at bilen lugtede af røg inde i kabinen og bagagerummet, og at de udvendige dele havde fået sod, og lakskader i form af finere ridser og dybere ridser.

Disse før billedere er den stand, som jeg fik bilen i, og er efter at et andet bilpleje center har allerede været igang med at polere, og rengøre bilen.

Bilen stank rent ud sagt af en perfume bombe uden lige, som ikke rigtigt havde fjernet røg lugten men mere skjult den. Kalechen var meget beskidt og plettet over det hele, og lakken havde massere af finere og dybere ridser, samt såkaldte Hologrammer, som kommer ved ukorrekt polering, eller mangel på at polere færdigt. Da jeg fjernede sæderne, kunne man også se at de ikke havde været ude, selvom de var blevet bedt om det, og havde endda efterfølgende sagt de havde gjort det. (Der var beskidt under sædet)

Hvad gjorde jeg for at rette op på dette?

Bilen blev grundigt inspiceret indvendigt og udvendigt, for at komme med en slag plan, efter at have lavet et test stykke på lakken, besluttede jeg mig hurtigt for at der skulle noget meget grov polermiddel til, for at fjerne så mange af de dybere ridser som muligt, og herefter afslutte med et fin polermiddel, for at opnå den lækre glans, som vi alle gerne vil have.

Kalechen blev gjort ren i 2 stadier, for at fjerne alle de plamager som var rundt omkring, samt det skidt som sad fast på overfladen. Herefter blev hele bilen dækket af, med undtagelse af kalechen, så kalechen kunne få Gtechniqs Smart Fabric coating.

Denne Smart Fabric Coating, gør at bilen afviser vand og skidt, som gør at kalechen holder sig ren i længere tid, og er nemmere at gøre ren.

Sæderne blev pillet ud af kabinen, så alle overflader både på sæderne men også i kabinen kunne rengøres ordenligt. Dette blev gjort over flere omgange med rengøringsmidler og damprens, og blev afsluttet med Ozon generator som fjernede de sidste lugte på et molekylært niveau.

Alle stof overflader i kabinen blev behandlet med Gtechniq Smart Fabric. Læder sæderne og dørsider blev behandlet med Gtechniq Leather Guard, og alle vinyl/plastik overflader indvendigt med behandlet med Gtechniq Matte Dash.

Kunden fik også et Gtechniq Vedligeholses kit med på husets regning, da jeg vlle gå den ekstra mill, for at sikre at kunden ville få en rigtig god oplevelse ovenpå den dårlige.

Kundens udtryk da han så den for første gang efter behandlingen sagde alt, og det brede smil som kunderne får frem, når de har fået udført et lækker stykke arbejde, er grunden til jeg elsker mit arbejde.

Uanset hvor lang, hård og træls en opgave kan være, bliver man så tilfreds og så glad, når man ser det smil komme frem.