Renault Scenic – Indvendig Rengøring

Det er sjælendt at jeg siger en opgave er hygiejnisk, men det var lige præcis hvad denne kabine var.

Der var ualmindeligt mange hundehår og mug i diverse kroge, under passager sædet var der så mange hundehår at da jeg brugte luft (efter grundig støvsugning), at jeg måtte holde en pause fra bilen.

Dette var ikke en af de biler som kunne laves perfekt, men blot skulle gøres ren så man kunne være i den og ikke føle man trængte til et bad efterfølgende.

Ford Transit – Lakrens & Beskyttelse

Denne Ford Transit havde set bedre for at sige det pænt, chaufføren af denne bil går meget op i interiøret ikke flyder med diverse skidt og ragelse, og har altid kørt med et sædeovertræk.

Eftersom at det er en entreprenør bil, er det uungåeligt at bilen ikke bliver beskidt, og til sidst måtte han erkende at den trængte til en tur hos mig. Under sædeovertrækket, så sædet overraskende nyt ud, og havde minimalt med skidt på sig.

Alle plastik overflader inde i bilen, fik en tur med damprenseren, da der var mange kroge og det er en rigtig god metode til at fjerne en masse skidt med, og lige netop til sådan en opgave her, er en damprenser din bedste ven.

Udvendigt blev den grundigt vasket, hvor den fik et lækkert Snowfoam dækkende lag, det kan godt være det er en varebil som bliver brugt de mest beskidte steder, men kærlighed får den hos mig.

Efter den grundige vask, blev jeg meget overrasket over det lag af flyverust som gav sig til kende, da jeg sprøjtede flyverust fjerner på, jeg har lagt en masse billedere ind i netop dette album, da jeg syntes det var helt vildt.

Efter det blev skyllet af, fik den en tur med tjære fjerner, og clay bar. Nu var lakken atter ren igen, og fortjente derfor selvfølgelig også en god beskyttelse, som bestod i Fusso Soft99 som er en lakforsegler fra Japan, som giver en ekstrem glat overflade, og giver en dejlig vandafvisende effekt.

Toyota Corolla Verso – Lakrens & Beskyttelse

Denne Toyota Corolla Verso havde haft et mindre uheld med en fuld passager, og måtte derfor erkende at da denne passager havde smidt ”suppen”, måtte den have en god tur.

Først og fremmest trak jeg nogle nitril handsker på, da jeg ikke ønsker at udsætte hverken mig selv for disse bakterier, og heller ikke at sprede dem rundt i resten af bilen. Alle måtter taget ud af bilen, og specielt eftersom den på bagsædet havde ”suppe” på sig.

De blev herefter disinficeret med damprens, og All Purpose Cleaner, damprensen dræber bakterier men i dette tilfælde var der stadigvæk skidt tilbage, og der blev APC’en brugt til at løfte og løsne skidtet fra måtterne.

Samme process blev brugt på resten af interiøret, ikke fordi passageren havde ramt disse dele, men af ren og skær sikkerhed, samt at bilens interiør trængte til en tur.

Efter at læderet havde fået en god rens, blev det også beskyttet med Leather Coating fra Gyen, de blev dejligt lækre at se på og røre ved igen.

Bilens lak trængte til en lakrens, der var tjære, flyverust og andet godt snavs som var indgroet i lakken. Bilen blev smurt godt ind i Snowfoam, og renset grundigt i diverse kroge, og fik herefter påført Flyverust & Tjærefjerner, samt en god behandling med en Clay Bar, som tager de sidste elementer som ikke er baseret på de andre produkter.

En Clay Bar kan godt tage både Flyverust og Tjære rester, dog tager dette meget længere tid, og er efter min mening ikke en korrekt måde at fjerne disse på. En Clay Bar er en slags modeller voks, som samler skidt op, den måde at den samler skidt op ved, er at den er lidt ”grov” i det, en Clay Bar efterlader selvfølgelig ikke ridser, men hvis man kiggede i lakken, med en zoom, ville man kunne se en forskel.

Behandlingen blev afsluttet med en god Paste Wax fra Meguiars og nu er bilen atter flot og beskyttet igen!

Skoda Fabia – Lakrens & Beskyttelse

Det er ikke hver dag jeg laver en opgave hvor jeg tager så mange billedere, og var mildest talt i chok over hvor mange billedere jeg havde taget, hele 364 og flere timers GoPro video.

Denne Skoda Fabia var meget beskidt af vinter perioden, og havde været brugt meget i områder med meget grus og sand. Ejeren ville gerne have den fik den helt stort tur, en rigtig god lakrens, rengøring af kabinen og ikke mindst motor rummet.

Hver gang jeg laver en bil med en lysere farve som denne Perlemors hvide lak, bliver jeg stadig overrasket over hvor godt man kan få dem til at se ud, blot med en god rengøring, og rens af lakken.

Billederne gør den overhovedet ikke retfærdighed, og den skinnede rigtig meget, og for de fleste ville det ligne, den var blevet poleret.

Lakken blev beskyttet med vores 12 måneders lakforsegler, så den er klar til vinter vejret igen.

Volkswagen Touraeg – Indvendig Rengøring

Denne Volkswagen Touraeg havde stået i en længere periode hos en bil forhandler, dette gjorde at da kunden fik den havde den en grim lugt indvendig, og ydermere mugt diverse steder i kabinen.

Kabinen blev grundigt støvsugning og blæst ud, hvorefter hele interiøret blev damprenset, for at fjerne bakterier.